PUUR Genieten
 
Noord-Limburg is PUUR genieten. Van de frisse lucht, de omgeving en de geluiden om je heen. Het is hier vlak en je vindt er prachtige bossen, gevarieerde akkers met rozen, asperges en blauwe bessen.
Noord-Limburg is om verliefd op te worden! Voor een weekend, een korte trip of een langere vakantie. Je kunt genieten van de natuur, maar ook van de Bourgondische eetcultuur en de ambachtelijke producten die zo uniek en rijk van smaak zijn. Bovendien schijnt de zon hier altijd net een beetje guller dan in de rest van Nederland.  
 
 
 
 
 
 

Wandelen en Fietsen

Vanuit de Gasterie loop je binnen enkele minuten de Swolgender Heide op. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Swolgen is één van de 16 kerkdorpen van Gemeente Horst aan de Maas en is uitgeroepen tot  wandelgemeente 2010. Kijk hier voor wandel- en/of fietsroutes. Swolgen ligt aan het Pieterpad en is start-/eindpunt van één van de routes.
 
 


 
 
 
 
 

Lottum

Ruim 70 procent van de rozenteelt in Nederland is afkomstig uit Lottum (10 kilometer gelegen van Swolgen), dit komt neer op 20 miljoen rozen.  Lottum wordt hierom ook wel het rozendorp van Nederland genoemd.

 

 
Shoppen
 

Op 20 minuten rijden van Swolgen ligt Venlo. Een uitgebreid centrum met heel veel winkels. Venray is kleiner, maar zeker niet minder sfeervol. Ook hier ben je in 20 minuten in het centrum.  Het centrum van Horst aan de Maas is klein maar erg gezellig. 

Een dagje winkelen in Roermond is ook een aanrader. De Outlet en het centrum van Roermond (uitgeroepen tot beste binnenstad 2009-2011) bieden genoeg shopping-fun.

 

 

 
Aardbeienland
 
Je bent dol op zoete aardbeien en je wilt de zongerijpte vruchten zelf lekker plukken? Of met de hele familie? Dat kan in Het Aardbeienland! Het Aardbeienland is het vitaminerijkste park van Nederland.
Velden en kassen afwisselend vol met heerlijke geurende bloemen en bloedrode en bloedmooie kleurende zoete aardbeien, zalig! De aardbeien zijn hier supervers en natuurlijk goedkoper (de marktprijs) dan bij de supermarkt of groenteboer. Van alle attracties is het eigenhandig plukken de absolute koploper.Je bent welkom vanaf april  tot en met oktober in Aardbeienland in Horst.
 
 
 
 
Attractiepark Toverland/Speelpark Klein Zwitserland
(allemaal op een half uurtje rijden van onze Gasterie) Boerenpretpark Irrland 
Een dagje Family Fun in attractiepark Toverland in Sevenum. Toverland is in 2010 uitgeroepen tot beste attractiepark.  Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen is een park waar je heerlijk kan klimmen en klauteren. In Boerenpretpark Irrland in Kevelaer, net over de grens in Duitsland, zal het hele gezin het prima naar zijn zin hebben. Verover het 6000 m2 grote park!

 
Het Witte Goud
 
Vanaf begin april zijn ze er weer! Asperges, het zogenaamde Witte Goud, waar Limburg zo bekend om staat. Ze zijn maar zo'n zes weken per jaar verkrijgbaar, van april tot half juni, maar zo verschrikkelijk lekker dat de ware liefhebber zo rond half maart het water al in de mond begint te lopen bij de gedachte eraan: Hollandse asperges.
In Tienray, een dorpje grenzend aan Swolgen, kun je bij familiebedrijf Martens van Disseldorp terecht voor de  lekkerste asperges (geschild, ongeschild, wit of groen). Een prima adresje.
 

 


 
Arcen
 
Enkele kilometers van Swolgen ligt Arcen. Een plaats die bekend staat om haar Kasteeltuinen, Thermaal Bad en de Bierbrouwerij van Hertog Jan. 
Een ijsje eten op een prachtig terras aan de Maas bij Clevers
is een échte aanrader! (sinds april 2018 is er ook een Clevers geopend in Tienray).